Hlavní obsah

Aston Martin chce být nejrychlejší v Zeleném pekle. Důvod překvapí

Novinky, fra

Dosud dělal Aston Martin spíš mrtvého brouka a nikdy se nevyjadřoval k rekordům na severní smyčce Nürburgringu. Natož aby tam chtěl poslat nějaké své auto. Teď se to asi změní, a to kvůli zemi na druhém konci světa.

Foto: Aston Martin 2x

Aston Martin Valkyrie

Článek

Dnes rekord tohoto zrádného a těžkého okruhu, kterému se nadarmo neříká Zelené peklo, drží Lamborghini Aventador SVJ s časem 6:44,97. Andy Palmer, šéf Aston Martinu, ale připustil, že by se mohlo stát, že se jednou postaví na start model Valkyrie, aby si tenhle rekord přivlastnil.

Proč? Andy Palmer přiznal, že severní smyčka je důležitá kvůli marketingu. Především v Číně se ukazuje, že tenhle okruh má jméno a fanoušci rychlých aut, a hlavně majitelé tučných kont, vnímají držení rekordu na okruhu jako jistou známku „top“ kvality.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Valkyrie

Valkyrie by mohla opravdu nabídnout hodně zajímavé srovnání s italským závoďákem. Vždyť výkon motoru je 865 kW (1160 koní) a točivý moment má 900 N.m. Jde o dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, který má vizitku sportovního specialisty Cosworth, a navíc ještě doping hybridního asistenta. Jeden každý vůz ze 150kusové série stojí v přepočtu asi 74 milionů korun. A jak se zdá, Aston Martin ještě všechna auta nevyprodal.

Anketa

Je pro vás u sportovního auta důležitý čas na Severní smyčce Nürburgringu?
Ano, velmi
40,7 %
Spíše ano
6,7 %
Spíše ne
3,3 %
Vůbec ne
49,3 %
Celkem hlasovalo 150 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám