Hlavní obsah

Arteon dorazil k českým dealerům, kanibalizace na passatu se VW nebojí

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do české dealerské sítě dorazily první kusy modelu Arteon, nástupce pseudokupé CC. Arteon se stejně jako passat, se kterým sdílí technický základ, vyrábí v německém Emdenu.

Foto: Veronika Rose

Volkswagen Arteon

Článek

Mezi nejdůležitější stylistické prvky arteonu, jehož název vzniknul sloučením slov „art“ (anglicky umění) a „eon“ (označuje prémiový model), patří přední partie, v níž přední světlomety LED a světla pro denní svícení splývají v jeden celek s chromovanými příčkami masky chladiče a kapotou motoru. Proti docela usedlému passatu tak nový model přináší emoce, zejména co se vnějšího designu týče.

První vozy už jsou u českých dealerů, tuzemský importér počítá s tím, že do konce roku prodá 500 arteonů. Což není málo. Čekací doba je tři měsíce a podle ředitele divize osobních vozů VW Daniela Haranta český importér registruje již 100 objednávek z předprodeje. V rámci předprodeje jsou nejpoptávanější nejsilnější dieselové a benzínové motorizace, později by se dle předpokladů měl více prodávat motor 1,5 TSI, který ale zatím v aktuálním ceníku nefiguruje.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon

Pod milión nejde

Volkswagen se nebojí kanibalizace na modelu Passat sedan, podle Haranta bude minimální a u verze kombi žádná. V případě passatu připadá v rámci českého trhu na čtyři prodaná kombi jeden sedan.

„Typickým kupujícím bude designově orientovaný člověk, někdo, kdo chce vystoupit ze stínu, ale nechce být úplně okázalý,” uvedl pro Novinky.cz Daniel Harant. „Dále to bude šéf firmy, kde mají jeho podřízení v rámci firemní politiky passaty a on si vezme něco jiného.”

Arteon v Česku nestojí pod milión, přijde nejméně na 1 007 900 korun (2.0 TDI/110 kW). S tím samým motorem koupíte passat sedan o 252 tisíc levněji (sériová výbava se může lišit). Za vrcholné dvoulitrové BiTDI (240 k) dáte 1 313 900 korun, zatím vrcholné benzínové TSI (280 k) stojí o šest tisíc více.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon

Anketa

Vybíráte své služební auto, které to bude?
VW Passat sedan
8,3 %
VW Arteon
91,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 324 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám