Hlavní obsah

Arnold Schwarzenegger si koupil elektrický Mercedes G

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec a bývalý guvernér státu Kalifornie Arnold Schwarzenegger si pořídil novou hračku. Je jí Mercedes-Benz třídy G, v přestavbě na elektromobil.

Kreisel Electric Mercedes-Benz G Video: Kreisel Electric

 
Článek

Herec je známý svou velkou vášní pro silné automobily, což ale nekoresponduje s jeho další zálibou – ekologií.

Foto: Kreisel Electric

Kreisel Electric Mercedes-Benz G

Jeho sbírka armádních i civilních hummerů tak vzala za své, stejně jako obří Unimog. Aktuálně si dojel pro hračku novou, která má v základu Mercedes-Benz G v dieselovém provedení. Ovšem celý agregát byl z auta rakouskou firmou Kreisel Electric vyndán a nahrazen elektropohonem. Konkrétně dvěma elektromotory o úhrnném výkonu 360 kW. S nimi může auto zrychlit na stovku za 5,6 sekundy.

Foto: Kreisel Electric

Kreisel Electric Mercedes-Benz G

Foto: Kreisel Electric

Kreisel Electric Mercedes-Benz G

Vůz má pod kapotou akumulátory s kapacitou 80 kWh, které stačí na dojezd 300 km. S rychlonabíječkou se na 80 % kapacity dobijí za 25 minut.

Schwarzenegger si při vyzvedávání udělal jedno video, které si vyvěsil na vlastní sociální síť, čímž firmě udělal promo nejvyšší jakosti. Pak s tradičním doutníkem v ústech usedl do vozu a vyrazil na dlouhou cestu domů, což je dnes ovšem v Kalifornii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám