Hlavní obsah

Američtí policisté mají první elektrický pick-up

Automobilka Ford předvedla elektrický pick-up F-150 Lightning v úpravě pro policisty v USA.

Američtí policisté mají první elektrický pick-upVideo: Ford

 
Článek

Elektrický F-150 Lightning získal několik továrních úprav, aby se stal F-150 Lightning Pro SSV, což je zkratka pro Special Service Vehicle, tedy vozidlo speciálních sil.

Vozidlo dostalo řadu úprav. Má ochranný rám na předním nárazníku, výstražné LED majáky na střeše a policejní zbarvení.

Nejprodávanější auto v USA se představuje v elektrické verzi

AutoMoto

Uvnitř jsou sedadla čalouněná vysoce odolnou textilií a mají snížené boční vedení, které policistům s pouzdry na zbraně usnadňují nastupování a vystupování z vozidla.

Zadní sedadla se liší vinylovým čalouněním, které se snadněji čistí, stejně jako vinylová podlaha. Palubní deska má 12palcový digitální přístrojový štít a 12palcovou dotykovou obrazovku infotainmentu SYNC4 spolu s vyztuženou horní přihrádkou přístrojové desky, která je určena pro montáž dalšího policejního vybavení.

Mezi standardní prvky patří také sada semi-autonomního řízení nebo systém pro sbírání dat a zjednodušenou obsluhu vozového parku.

Elektrický Ford F-150 umí být obří powerbankou. Dům zvládne napájet tři dny

AutoMoto

Kromě zadní korby s palubním generátorem mohou policisté využívat také příď s nákladovým prostorem o objemu 400 litrů a dalším 220ampérovým zdrojem stejnosměrného proudu.

Podle Fordu je speciál navržen tak, aby „zvládal specializované potřeby oddělení mimo situace při pronásledování, jako je pomoc při nehodě nebo na místě činu nebo poskytnutí možnosti táhnout loď nebo přívěs“.

Automobilka pro policii nabízí elektrický pickup ve dvou specifikacích, vždy se dvěma elektromotory. První má výkon 337 kW, 458 k, druhá 432 kW, 588 k. Normovaný dojezd na jedno nabití činí 370, respektive 480 km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám