Hlavní obsah

Americko-německý sen o automobilové nezávislosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Winnebago je v USA něco jako Hymmer v Evropě – fenomén obytných vozů. A právě tahle firma představila nový model – malý, kompaktní, terénní – Revel.

Winnebago RevelVideo: Winnebago

 
Článek

Jde o přestavený Mercedes-Benz Sprinter s pohonem na všechna kola. Jde o terénní verzi s pneumatikami BF Goodrich T/A KO2 all-terrain, se stabilizací, trakční kontrolou a pětistupňovou automatickou převodovkou. To, co auto pohání je třílitrový turbodiesel o výkonu 140 kW.

Ale to na obytném autě není to nejdůležitější. Uvnitř je dost místa pro klasický obytný vůz. Je tu chemický záchod a s ním spojená miniaturní sprcha. Je tu i velké lůžko, které se elektricky spouští ze stropu nad zadní místo pro náklad. I tak je ho možné naložit opravdu hodně. Třeba i na střechu.

Uvnitř je samozřejmě i kuchyňka s lednicí a indukčním vařičem. Energii dodají autu i solární panely umístěné na střeše. Kdo by chtěl spíš pořádný tepelný komfort, ten si objedná doplňkové naftové topení nebo klimatizační jednotku na střechu.

U výrobce mysleli i na takové drobnosti, jako jsou USB zásuvky na nabíjení elektroniky.

Cena ale není lidová – stojí 134 799 dolarů v základu, což jsou asi 3 000 000 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám