Hlavní obsah

26krát a dost. Šoférování bez řidičáku stálo muže svobodu

Novinky, laz

Dvaašedesátiletý Američan Steven Knutson si z odebrání řidičského průkazu dlouhodobě nic nedělal. I přes zákaz řízení byl za volantem nachytán tolikrát, že ho soud musel omezit na svobodě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Knutson podle Fox News po svém 26. zadržení při řízení bez řidičského oprávnění vinu přiznal. Muž ze Chicaga byl v pondělí 16. prosince odsouzen k šesti letům odnětí svobody. Další dva roky bude pod podmínkou a dohledem, až jej z věznice propustí.

„Je ostudné, že to pro pana Knutsona muselo dojít až k tomuto závěru, aby pochopil, že řízení auta je výsadou, nikoli právem,“ okomentoval případ v tiskové zprávě prokurátor okresu Lake County Michael G. Nerheim.

Řada aut nemusí mít od ledna dálniční známku

AutoMoto

Naposledy byl Knutson bez řidičáku přistižen 11. března roku 2019. V roce 2010 mu přitom bylo oprávnění zadrženo na doživotí z důvodu řízení pod vlivem alkoholu.

Pátrání prokurátorů také odhalilo, že z 26 případů byl 24krát bez řidičského oprávnění nachytán v průběhu let 1984 až 2004.

Reklama

Související témata:

Související články

Nerozmrazil si čelní okno, naboural do sloupu

Řidič BMW řady 3 se spoléhal jen na malý průzor v zamrzlém čelním okně. Doplatil na to nárazem do sloupu v křižovatce a také pokutou za nebezpečnou jízdu.

Výběr článků

Načítám