Hlavní obsah

Američan zkusil nastartovat auto pohřbené rok pod zemí. Výsledek překvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může automobil, doslova vykopaný ze země, nastartovat? Američan Tyler Hoover to zkusil se svým Chryslerem LeBaron z roku 1983 - po zhruba ročním pobytu pod zemí ho vytáhl a zkusil otočit klíčkem.

Foto: FCA

Zhruba takhle vypadal Hooverův LeBaron, než byl pohřben.

Článek

Tyler Hoover je youtuber, známý svými ztřeštěnými nápady s automobily - např. nákupy nejlevnějších kusů luxusních aut v celých Spojených státech. Nikdo, kdo chce aspoň trochu pečovat o rodinný rozpočet, by neměl jeho činy opakovat. Ale dívat se na ně na internetu je zábavné.

Jedním z vozů, které koupil, byl bílý Chrysler LeBaron Convertible s dřevěnými panely po stranách, vyrobený roku 1983. Zaplatil za něj asi 2 tisíce dolarů (dnešním kurzem cca 45 tisíc korun), což bylo za tu hromadu rzi příliš, jak sám říká. Co tedy s takovým autem udělat? Pohřbít ho.

Na zahradě svého kamaráda-mechanika, kterému říká „car wizard”, tedy „automobilový čaroděj”, tedy nechal vykopat díru, zacouval do ní a vůz nechal zasypat. To bylo zhruba před rokem.

Asi před dvěma týdny ho vytáhl s tím, jestli půjde nastartovat. „Ani náhodou,” zní pochopitelná reakce dříve, než si pustíte video. S tím, jak extrémně byl vůz zasažen korozí před zakopáním - v podlaze byly díry na dvě pěsti - z něj už moc nemuselo zbýt.

Auto se nakonec podařilo vytáhnout na povrch. Pod kapotou bylo ohromné množství koroze, všechny hliníkové části vypadaly po smrti, ovšem s pomocí startovacího zdroje baterie a trochy startovacího spreje se motor probudil k životu.

Bohužel, hlasová oznámení, např. že si máte zapnout pás, už nezazněla, ale rádio fungovalo a světla také. „To je pětihvězdičková kvalita Chrysleru,” hodnotí Hoover svůj pokus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám