Hlavní obsah

Američan natočil, jak to vypadá uvnitř pneumatiky za jízdy

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno musí zvládnout pneumatika automobilu, ukazuje video na youtubovém kanále Warped Perception. Nadšenci umístili akční kameru přímo dovnitř.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jeep Wrangler Rubicon

Článek

Dnešní radiální automobilová pneumatika je možná na první pohled jednoduchým automobilovým dílem, za kterým však stojí spousta vývoje a moderních technologií. Pokud odhlédneme od samotného dezénu, fascinovat může i konstrukce.

Sledovat techniku tam, kam se běžně lidské oko nepodívá, je vždy zajímavé, stejně tak tomu je právě u pneumatiky. Youtuber díky akční kameře s LED světlem ukazuje, jak moc za jízdy pryž s kordy pracuje, zejména na nerovnostech.

Stlačení u země, kterého si zvenčí až tak nevšimneme, je z druhé strany mnohem více patrné. Po rozjetí jako kdyby se celá pneumatika roztancovala.

Ozbrojené síly v Minneapolisu prořezávají autům pneumatiky

AutoMoto

Na závěr projede autor s Mercedesem E 55 AMG jednu zatáčku ostře, kdy se pneumatika deformuje směrem k bočnicím. Při upouštění tlaku je pak snižování těchto poměrů rovněž patrné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám