Hlavní obsah

Alpine A110 v nové edici Légende GT spojuje vyšší výkon s luxusním interiérem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka i v letošním roce nabídne limitovanou edici Légende GT, tentokrát však kupé A110 ke komfortním sedadlům nabídne i techniku z ostré varianty A110S.

Foto: Alpine

Alpine A110 Légende GT 2021

Článek

Retro kupé A110 lze konfigurovat jako cestovní vůz s luxusním vnitřkem, ale i coby až okruhové náčiní. Jen 300 kusů nové edice vznikne v letošním roce aby nabídly to nejlepší z obou světů.

Pohonné ústrojí totiž tentokrát vychází z verze A110S. Turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,8 litru má v tomto případě výkon 215 kW, 288 koní a točivý moment 320 Nm. To znamená nárůst výkonu o 30 kW.

Díky tomu letošní verze Légende GT akceleruje z nuly na 100 km/h za 4,4 sekundy. Maximální rychlost je omezena na 250 km/h. Z modelu A110S pocházejí také výkonnější brzdy či odlišný výfukový systém.

Alpine A110 je ještě ostřejší, značka představila vrcholnou verzi

AutoMoto

K dispozici je ale na rozdíl od A110S komfortnější verze sedadel Sabelt, pokročilý audiosystém a celkově luxusnější provedení vnitřku. Na výběr jsou dvě barevná provedení - buď s modrou karoserií s hnědým koženým čalouněním, nebo se stříbrným lakem s černým vnitřkem obšitým šedou nití.

Jeden kus ze tří stovek plánovaných ve Francii přijde na 71 600 eur bez daně, v přepočtu asi 1,8 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám