Hlavní obsah

Alfa má brzy ukončit výrobu giulietty. Na lince ji nahradí další SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská Alfa Romeo na jaře letošního roku zřejmě ukončí výrobu letitého hatchbacku Giulietta z důvodu klesajícího zájmu o tento model. Nahrazena bude SUV segmentu B.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Alfa Romeo Giulietta

Článek

S informací přišla řada italských serverů s odvoláním na důvěrný zdroj z prostředí automobilky. Podle něj se už nyní rapidně snížila produkce a továrna Cassino nyní vyrobí pouze 40 až 70 „Jůlinek” denně. Konec giulietty, která je na trhu už 10 let, je prý očekáván nejpozději toto jaro.

Alfa Romeo si má k výročí chystat malý crossover a pořádně silnou Giulii

AutoMoto

S prázdnou linkou má mít navíc své plány majitel továrny Fiat. Volné místo v továrně Cassino má nahradit chystaným středně velkým SUV od Maserati.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hatchbacku Alfa Romeo Giulietta možná odzvonilo.

Alfa Romeo se bohužel dlouhodobě potýká s problémy v prodeji, a ty se tak logicky dotkly i hatchbacku Giulietta. I proto se neočekává, že by automobilka přichystala nástupce konkurenta Volkswagenu Golf, Fordu Focus nebo Audi A3.

Záchrana pro Alfu Romeo? Mohla by dodávat podvozky ostatním značkám

AutoMoto

Svoji budoucnost naopak Alfa Romeo vidí v segmentu SUV. Portfolio v tomto ohledu navíc v roce 2022 podle posledních spekulací rozšíří o další model ze segmentu B, tedy vozem velikosti podobným Audi Q2 nebo Mercedesu GLA. Díky tomu by měla Alfa už tři modely SUV, konkrétně Stelvio, Tonale a zmiňovanou menší novinku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám