Hlavní obsah

Agresivnější BMW 6

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Design nové šestkové řady bavoráků je sám o sobě dost agresivní na to, abyste tento vůz na silnici nepřehlédli. Šéfdesignér Chris Bangle si po dobu svého působení u BMW svými vizemi nadělal mezi příznivci této značky spoustu zlé krve.

Článek

Někteří na jeho práci nedají dopustit, druzí ji považují takřka za svatokrádež. Jak budou skalní fanoušci BMW reagovat až uvidí BMW 6 z dílny německého úpravce firmy Hartge?

.: ANKETA
Jak byste ohodnotili BMW 6 upravené firmou Hartge?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Herbert Hartge učinil z BMW 645 Ci ještě výraznější sportovní kupé. Nejpatrnější změnou je přepracování čelní masky vozu. Charakteristické ledvinky totiž protáhl až k nárazníku. Když k tomu přidáte i 21-palcová litá kola a tachometr ukazující 300 km/hod, začnete vážně uvažovat o zavedení zbrojního pasu na automobily.

Objem motoru byl zvýšen na 5,1 litru, dosahuje tak výkonu 310 kW a maximální točivý moment 520 Nm. Z nuly na stovku se BMW od Hartge vymrští za 4,9 sekundy. Nejvyšší rychlost byla stanovena na 290 km/hod.

Anketa

Jak byste ohodnotili BMW 6 upravené firmou Hartge?
1
81,5 %
2
7,3 %
3
3,6 %
4
2,9 %
5
4,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1323 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám