Hlavní obsah

BMW se loučí se současnou M4, speciální edice má ty správné barvy

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako je na odchodu současná generace klasické čtyřkové řady, logicky ji doprovodí také verze od divize Motorsport. Historicky první model M4 v historii se loučí nádherně barevnou edicí Heritage.

Foto: BMW

BMW, M4, Heritage, auto, speciální edice

Článek

Se změnou číslování modelů museli počítat i u BMW Motorsport. Když tedy už kupé střední třídy nebylo trojkové, ale čtyřkové, v roce 2014 přijela první M4. S kousavým, ale nezaměnitelným jízdním charakterem, kterému dominuje oturbený řadový šestiválec, jenž má sílu snad ve všech otáčkách.

Rozlučková edice M4 Heritage je k mání jen v 750 kusech. Zákazníci si mohou vybrat ze tří barevných provedení, která dohromady ladí do typické „M trikolóry”. Jedná se o bledě modrou Laguna Seca, tmavě modrou Velvet a rudou Imola.

Foto: BMW

Dohromady tvoří slavnou trikolóru.

Všechny exempláře dostanou karbonovou střechu s pruhem ve zmíněných odstínech. Součástí jsou také dvacetipalcová kola. Na prazích se dočtete, o kolikátý kus ze série se jedná. I uvnitř najdete různá barevná provedení, která si lze zvolit.

Vozy z této série dostanou standardní techniku, tedy třílitr s výkonem 450 koňských sil. Zatím není jasné, jestli volba převodovky zůstane u manuálu a dvouspojkové převodovky, nebo zda si tři pedály pro tuto příležitost bavorští odpustí.

BMW ještě nezveřejnilo cenu specialitky. Prodávat by se měla začít od listopadu letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové BMW M3 nabídne i verzi pro puristy

BMW nabízí pro novou řadu 3 manuální převodovku jen u slabých dieselů, benzín musíte mít s automatickou převodovkou. Vrcholná varianta M3, která už zná své...

Výběr článků

Načítám