Hlavní obsah

Francouzi budou mít po letech limuzínu. DS veze do Ženevy nový sedan

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 24. února v 17 hodin plánuje značka DS premiéru nového sedanu. Zatím nemá jméno, ale zaujme důležitou pozici. Od dob Citroenu C6, Peugeotu 607 či Renaultu Vel Satis Francouzi neměli vlastní reprezentativní limuzínu.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Novinka zatím nemá jméno, luxusní odnož skupiny PSA zveřejnila jen krátkou upoutávku na sociálních sítích. Vidíme na ní detaily chystané novinky, včetně zdobné přídě a širokých zadních svítilen s 3D grafikou.

Vůz by dle zákulisních informací měl stát na modulární platformě EMP2 stejně jako Peugeot 508. Slovo modulární však prozrazuje, že základ může být rozšířen a zvětšen. Díky tomu by novinka mohla stát na pomezí střední a vyšší střední třídy. Tedy atakovat pozice pětkového BMW.

Test DS 3 Crossback: Žralok mezi kříženci

AutoMoto

Záběr na plaketu E-Tense prozrazuje, že automobil bude i elektrifikován. Pravděpodobné je osazení kombinace zážehové přeplňované šestnáctistovky vpředu a elektromotoru na zadní nápravě. Plug-in hybrid PSA dokáže v současné chvíli nabídnout 300 koňských sil.

V současnosti nabízí osamostatněná značka DS jen dvojici crossoverů - DS 3 Crossback a DS 7 Crossback. Více se dozvíme právě 24. února při on-line premiéře a také na autosalonu v Ženevě, jehož se DS zúčastní jako jediná značka v rámci skupiny PSA. Pro veřejnost má brány otevřené od 5. března.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám