Hlavní obsah

Nové BMW řady 1 poprvé oficiálně odhazuje maskování, premiéra předokolky se blíží

Právo, laz

Francouzská divize BMW na svém facebookovém účtu poprvé oficiálně ukázala podstatný kus přídě chystané bavorské novinky. BMW řady 1 bude poprvé předokolkou, s čímž souvisí odlišná stavba karoserie.

Foto: BMW France

Nová řada 1, pravděpodobně ve verzi M135i.

Článek

Premiéra nové „jedničky” se blíží, dočkáme se již v řádu týdnů. Již dávno víme, že třetí generace bude předokolkou s motorem napříč, odkloní se tedy od klasické koncepce. S tím souvisí i odlišná stavba auta, které bude mít kratší kapotu. Jednoduše proto, že bez řadových motorů může více místa věnovat posádce.

Na zveřejněném obrázku vidíme agresivně tvarovanou příď, kterou lze přisoudit i verzi M135i od M Performance, která vyjede proti například Mercedesu-AMG A35 s výkonem přes 300 koňských sil.

Foto: BMW 3x

Tovární BMW ukazuje prototyp.

Foto: BMW

Konečně vidíme i zadní svítilny.

Samotné BMW pak na svém Facebooku poutá dalšími fotkami ještě maskovaného prototypu. Dokonce dává nahlédnout i na přístrojový štít. Ten je digitální a grafiku sdílí například s novou řadou 3. Novou jedničku bychom měli vidět 27. května na samostatné akci. Výstavní premiéru ale čekejme až v září ve Frankfurtu. Na trh dorazí před koncem roku.

Foto: BMW

V interiéru najdete i přístrojový štít příbuzný s většími modely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám