Hlavní obsah

BMW X5 M přichyceno na Nordschleife, má mít přes 600 koní

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW Motorsport upraví i aktuální generaci SUV X5. Novinka byla přistižena na severní smyčce Nürburgringu. Očekávat máme dvě verze a pohon všech kol M xDrive, příbuzný se současnou M5.

Foto: Milan Lažanský, Právo

BMW X5 30d 2019 (ilustrační foto)

Článek

Divize BMW Motorsport nedávno vůbec poprvé uvedla dvojici X3 a X4 ve svém dvorním provedení M. Nyní už dokončují testování většího bratra, druhé generace X5 M. Na Nordschleife se jej podařilo natočit při opravdu ostrém tempu.

Podobně, jako u minulého vydání, očekávejme také příbuzné X6 M. Poprvé se však dočkáme také verze Competition. Pohonné ústrojí má být příbuzné se současnou M5. Osmiválec o zdvihovém objemu 4,4 litrů, přeplňovaný dvěma turbodmychadly, by měl nabídnout 600, respektive 625 koňských sil právě v provedení Competition.

Zákulisní zprávy hovoří o zrychlení z nuly na sto kilometrů za hodinu pod čtyři sekundy. O něco agilnější má novinka být díky pohonu všech kol M xDrive, který ve velkém poměru preferuje zadní kola. Zdali půjde pohon omezit pouze na „zadek”, jako je tomu u M5, zatím není jasné.

Maskování je poměrně střídmé, ale žádné překvapení stejně nikdo neočekává. X5 M bude mít nižší a širší podvozek, agresivnější bodykit a čtveřici výfukových koncovek na zádi. Právě v doprovodu X6 M se má tento rychlý „mastodont” představit ještě do konce roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám