Hlavní obsah

Nošovický zabiják? Hyundai testuje i30 N s pohonem všech kol

Právo, laz

Hyundai potvrdil, že testuje svůj hot-hatch i30N s pohonem všech kol. V lize hot-hatchů se tak enková divize posune o stupeň výš. Soupeře najde i u prémiové německé trojice.

Foto: Pavel Karban, Právo

Hyundai i30 fastback N v Nošovicích

Článek

Když Hyundai uvedl ostrou verzi hatchbacku i30 a poté přidal i obdobu v balení Fastback, znamenalo to start nové značky N. Sportovní divize si zuby brousí i na jiné modely, ještě předtím se ale více pověnuje právě i30.

Už dříve se spekulovalo, že by i30 N mohla dostat pohon všech kol, nyní to pro australský Car Guide potvrdil tamní PR manažer Guido Schenken. Technicky si při přestavbě mohou inženýři pomoci s technikou crossoveru Kona, který čtyřkolku nabízí. „Obě auta sedí na stejné platformě a zadní zavěšení je kompatibilní,” uvedl Schenken.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 N Option

Uvedení systému pohonu všech kol otevírá také otázky ohledně dvouspojkové převodovky, která dosud není v nabídce, byť je očekávána. Toto ústrojí by z hlediska trakce zvládlo i výkonnější motor, v některé edici by se tak Hyundai mohl podívat klidně vysoko přes 300 koní a poškádlit výkonnostní krále mezi hot-hatchi, například chystanou dvojici Mercedes-AMG A45 a BMW M135i.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám