Hlavní obsah

Nové Subaru Outback je drsnější, silnější a chytřejší

Novinky, fra

Autosalon v americkém New Yorku představil i novou generaci modelu Subaru Outback. Tohle auto je jedno z nejoblíbenějších, a tak se neustále musí vylepšovat. I když to na první pohled nevypadá, je víc o změnách než o plastech a doplňcích.

Foto: Subaru 4x

Nové Subaru Outback

Článek

Kdo se podívá na nový model Outback, ten patrně zapřemýšlí, jak se vlastně změnil. Pravděpodobně si nejdřív všimne podivných pilovitých prahů, ohromných ližin na střeše a mohutného oplastování.

Jenže změn je mnohem víc. Je to vlastně celé nové auto, které jen přebírá původní tvar světel a zadní části karoserie.

Foto: Subaru

Oplastování je opravdu bohatýrské

Foto: Subaru

Subaru Outback

Stojí na globální platformě a v Americe se představilo s dvojicí motorů. Silnější je přeplňovaná verze plochého čtyřválce 2.4 l se 194 kW a 376 N.m. Slabší je známý atmosférický čtyřválec o objemu 2,5 l s výkonem 136 kW a 239 N.m točivého momentu. Samozřejmě že obě varianty pracují s bezstupňovou převodovkou CVT a pohonem všech kol s vektorováním točivého momentu.

Nová generace je výrazně tužší na zkrut, bezpečnější při kolizích ze všech směrů, a navíc i vybavenější v rámci elektronických hlídačů. Eye Sight třeba v sobě už má standardně adaptivní tempomat.

Foto: Subaru

Digitální doba dorazila i do Subaru

Interiér se změnil také výrazně. Volant je sice stejný, ale uprostřed už sídlí svisle orientovaná velká 11,6palcová obrazovka infotainmentu.

Pohled na tlačítka pak ukáže, že se zvýšily i počty jízdních režimů, takže auto elektronicky hlídá například jízdu na ledu, písku, v tvrdém terénu…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám