Hlavní obsah

Mobilní aplikace zvýší výkon Fordu Fiesta na 222 koní

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford Fiesta ve verzi ST má docela dost síly na to, aby ukázal výfuk i mnohým sporťákům. Jeho 197 koní ale nemusí být limitem. Firma Mountune připravila navýšení výkonu, které je hodně praktické. Je z mobilního telefonu.

Foto: Mountune 3x

Montune Ford Fiesta ST m225

Článek

Malý ostrý hatchback Fiesta ST je sice už v základu hodně dobré auto s dostatečným výkonem, ovšem posun ze 197 na 222 koní je přece jen hodně citelný. Zrychlení z 0 na 100 km/h se sníží o půl sekundy na rovných šest sekund. Ostatně ono tu nejde jen o navýšení výkonu, ale také točivý moment se zvýšil z 290 na 340 N.m. Také se sníží otáčky, ve kterých dosahuje agregát maxima točivého momentu.

Foto: Mountune

Tohle jsou dvě potřebné věci k tuningu: OBD II konektor s bluetooth a aplikace v mobilu.

A jak je to s tou aplikací pro mobil? Samozřejmě že tuner vyměnil i některé díly v motoru, jako například nový propustnější závodní vzduchový filtr. Novinkou je ale skutečně aplikace v mobilu a bluetooth konektor do OBD II diagnostického portu. Systém, který se jmenuje SMARTflash, dokáže pomocí mobilní aplikace během chvíle přepínat mezi různými nastaveními. Navíc je součástí i speciální rozšíření pro imobilizér, takže ukradení vozu je ještě těžší.

Foto: Montune

Jen nenápadná plaketka na zádi prozrazuje, že tohle auto má na víc.

V rámci upgradu jsou zahrnuty tři kalibrace a na změnu stačí dvě minuty. Přitom nejsou zapotřebí žádné dráty, notebook a široké znalosti ECU jednotek.

Samozřejmě je tu otázka životnosti. Mountune ale říká, že vše prošlo náročným testováním a ještě ani jednou nezaznamenali jakýkoli problém. Cena je 662 liber, což je v přepočtu asi 20 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám