Hlavní obsah

Smart bude podle nového konceptu elektrický a dost odvážný

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Daimler rozhodl, že automobily Smart budou od roku 2020 už jen elektrické. A k tomuto datu směřuje všechno. Třeba i koncepty. Třeba Forease+ ukazuje, že Smart by mohl být značkou, která bude hodně sexy.

Foto: Smart (5x)

Smart Forease+

Článek

Autosalon v Ženevě ukáže koncept Smart Forease+, který není ničím jiným než upraveným konceptem z podzimního autosalonu v Paříži. Ten koncept se jmenoval Forease, jen bez plusu. Byl to efektní roadster, který byl pod kapotou elektrickým sériovým vozem ForTwo. A právě elektrická verze minivozítka do města je základem pro to, co bude od příštího roku sériovkou.

Foto: Smart (4x)

Smart Forease

Plusko na tenhle autosalon přiveze zajímavou střechu. Jde totiž vlastně o přídavek k té otevřené verzi. Ovšem i když to nevypadá, je to střecha pevná. Pod látkou se totiž skrývá pevná, i když lehká konstrukce. Autíčko tak vypadá jako kabriolet, ale sundat se dá jen celá skořepina.

Foto: Smart

Střecha je efektní i funkční

Foto: Smart

Všimněte si kol. Ta mají zlepšit obtékání vzduchu a tedy i snížit spotřebu elektrické energie.

Není tajemstvím, že právě takovéto netradiční kousky se snaží nyní tlačit Smart na svá auta. Však to známe z konceptů Forstars či Forjoy, které už jsou hodně letité. A postupuje to dál. Smart se snaží najít vyváženou polohu mezi efektem a funkčností.

Zákazníky totiž nebude snadné přesvědčit, aby přesedlali pouze na elektrické vozy. I když Smart to má v rámci své modelové nabídky přece jen lehčí. Od jeho aut nikdo žádné dálkové jízdy neočekává.

Foto: Smart

Interiér příbuznost s modelem Fortwo nezapře

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám