Hlavní obsah

Kia chystá elektrický koncept pro Ženevu. Slibuje zajímavé výkony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prozatím bezejmenný koncept elektromobilu značky Kia má rozbušit srdce i přes absenci spalovacího motoru. Světelný podpis přídě připomíná „psí kost”, která byla před lety charakteristická pro první generaci Fordu Escort.

Foto: Kia

Prozatím bezejmenný elektro-koncept Kiy vypadá opravdu lákavě.

Článek

Crossover XCeed nebude jedinou premiérou automobilky Kia na ženevském autosalonu, který proběhne zkraje března. Představí se také koncept elektromobilu, jehož design si má podle tiskové zprávy „získat srdce a rozbušit jej o něco rychleji”.

„Naší představou byl čistě elektrický vůz, který zareaguje na obavy zákazníků ohledně dojezdové vzdálenosti, výkonu, dobíjecích sítí a jízdní dynamiky, ale který vám současně svým vzhledem způsobí husí kůži a jízdou mrazení v týlu,“ říká Gregory Guillaume, viceprezident pro design evropské divize Kiy.

Právě design poodhaluje jediná prozatím zveřejněná fotografie, kterou si můžete prohlédnout nahoře. Vůz dokonce ani nemá jméno, alespoň pro tuto chvíli. Všimněte si ale kromě působivého světelného podpisu také zcela jiného loga Kiy - může předpovídat změnu?

Více informací přinese ženevský autosalon, zatím můžeme např. o pohonném ústrojí či i typu karoserie u novinky jen spekulovat. Lze ale doufat v několik stovek koní a pohon všech kol, když má koncept rozbušit srdce.

Anketa

Jakou třídu vozu tomuto konceptu tipujete?
SUV nebo crossover, protože jsou populární
32,4 %
Sedan, protože Stinger měl úspěch
10,8 %
Kombi nebo shooting brake, protože Proceed se povedl
10,8 %
Kupé, protože jich je málo a u konceptů je možné vše
46 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 37 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám