Hlavní obsah

Kia ProCeed má české ceny. Atraktivní shooting brake koupíte ve dvou výbavách

Právo, laz

Kia Ceed aktuální generace je v Česku už v kompletní sestavě. Hatchback a kombi doplňuje shooting brake ProCeed. Že jde o stylovou verzi, naznačuje i fakt, že ke koupi je nyní jen ve dvou vrcholných výbavách.

Foto: Kia 3x

Kia ProCeed

Článek

Nová Kia Ceed nejprve přišla jako klasický hatchback, poté se ukázalo praktičtější kombi. Již od předloňského frankfurtského autosalonu však bylo jasné, že třetí karosářská verze již nebude kupátkem. Pět dveří si zanechává i ProCeed, který je coby shooting brake, tedy kombi se splývavou střechou, již k mání i v České republice.

Stylová varianta přeskakuje základní motorizace a také dieselové varianty. ProCeed u nás koupíte pouze s přeplňovanými zážehovými motory 1.4 T-GDI o výkonu 103 kW a 1.6 T-GDI, který nabídne 150 kW. Vždy lze volit mezi manuální šestistupňovou a sedmistupňovou automatickou převodovkou, cenový rozdíl činí 45 tisíc korun.

Foto: Kia

Kia ProCeed

Slabší variantě je vyhrazena výbava GT Line. Za 599 980 korun dostanete například 17palcová kola, sportovní body kit, automatickou dvouzónovou klimatizaci, elektrické ovládání bočních oken, bezklíčové odemykání a startování, infotainment s 8palcovým displejem, navigaci, vyhřívaná přední i zadní sedadla, čelní sklo a volant, čalounění kombinující látku a kůži, automatické přepínání dálkových světel či dojezdovou rezervu.

Naopak k šestnáctistovce se váže lehce sportovní verze GT. Tehdy za 679 980 korun základní výbava zahrnuje například paket Seat tedy semišové čalounění sedadel, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče s pamětí a zadní sedák a opěradlo sklopné v poměru 40:20:40. GT má i odlišné karosářské doplňky, větší osmnáctipalcová kola či pokročilejší jízdní asistenty. Již tradiční je u Kie záruka na 7 let či 150 tisíc kilometrů.

Foto: Kia

Kia ProCeed

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám