Hlavní obsah

Ford Mondeo má po faceliftu. S hybridním pohonem už koupíte i kombi

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford Mondeo je v půlce životního cyklu současné generace. Nastal tedy čas na facelift. Změny jsou malé, ovšem dotkly se všech oblastí. Exteriéru, interiéru i techniky.

Foto: Ford 4x

Mondeo přichází po čtyřech letech s faceliftem

Článek

Čtvrtá generace Fordu Mondeo je na trhu od roku 2015, a coby Fusion se za oceánem prodává ještě déle. Několik dílčích modernizací už vůz dostal, nyní je na řadě trošku důkladnější facelift. Zvenčí zmodernizovanou verzi poznáte podle jiných nárazníků a designu masek chladiče, které se liší v závislosti na zvolené výbavě. Zadní svítilny jsou nyní propojeny chromovou lištou.

Uvnitř najdete nové materiály, dekory a jinak tvarovaný středový tunel. Automatické osmistupňové převodovky mají nyní po vzoru nového Focusu otočný volič. U Fordu si také pohráli s výraznějším ambientním osvětlením. Inovovaný je také infotainment Sync 3.

Mondeo přichází po čtyřech letech s faceliftem

Z technického hlediska je nejvýraznější novinkou inovovaný dvoulitrový diesel. Jednotka upravena pro plnění posledních emisních norem bude k dispozici ve třech výkonových variantách. Konkrétně s výkony 120, 150 až 190 koňských sil. Dvě výkonnější varianty bude možné párovat se zmíněným automatem.

Druhou novinkou je hybridní provedení, které bude již k dispozici nejen ve verzi sedan, ale i jako kombi. Využívá dvoulitrového zážehového motoru pracujícího v Atkinsonově cyklu. Výkon soustavy dosahuje 184 koňských sil a sekundují mu k tomu elektromotor, startér generátor a baterie o kapacitě 1,4 kWh.

Z technického hlediska je u Mondea také novinkou adaptivní tempomat s funkcí Stop and Go, který se umí pohybovat samostatně v kolonách. Ceny Mondea po faceliftu zatím nejsou známé, stejně jako uvedení na český trh.

Novými asistenty jsou adaptivní tempomat Stop and Go a vylepšený parkovací asistent

Uvnitř najdete nový středový tunel, kruhový volič převodovky a inovovaný infotainment

Foto: František Němec, Novinky

Když před lety přišla nová generace Fordu Mondeo, mnoho lidí i odborníků řeklo, že jde vlastně jen o větší fecelift. Co myslíte vy?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám