Hlavní obsah

V McLarenu bez střechy a se 600 koňmi v zádech

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

McLaren už nějakou dobu nabízí model 600LT, ovšem jen ve verzi kupé. Jenže 16. 1. se představí otevřená verze Spider. Ohromné výfuky vytažené na zadní kapotu udělají posádce pravý koncert. Automobilka se již pochlubila krátkým videem.

McLaren 600LT SpiderVideo: McLaren

 
Článek

Tohle bude pohádka pro velké kluky. Supervýkonné auto s naprosto bezprostředním zvukovým zážitkem. A že to bude pořádný zážitek, asi není třeba nikoho přesvědčovat. McLaren je už ve verzi 570S famózní auto. Výkon 419 kW (562 koní) je vstupenkou do automobilového ráje. Zrychlení na stovku za 3,2 sekundy však už žádá komplexního řidiče, protože vůz letí během pár sekund rychleji, než člověk dokáže postřehnout. Verze 570S už svoji otevřenou verzi má.

Foto: McLaren

McLaren 600LT

Pak McLaren postavil 600LT s výkonnějším motorem a specifickými změnami. Výkon 441 kW (592 koní) z motoru V8 3,8 l je ještě famóznější hodnota. Karbonová karoserie má několik změn na aerodynamice, ale pár podstatných změn se najde i pod ní. Kromě závodních sedaček opět z uhlíkového kompozitu je to třeba zkrácený výfuk, který je vyvedený ještě před zadní křídlo nahoru. S váhovým poměrem 474 koní/tunu se není co divit, že auto zrychlí na stovku za 2,9 sekundy.

Samozřejmě že Spider, který se chystá k premiéře, bude o malý kousíček pomalejší. Cena zatím nebyla zveřejněna. U 570S Spider ale je lehce pod pěti miliony korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám