Hlavní obsah

Suzuki Swift Sport dorazil na český trh. Malý hot-hatch pořídíte pod půl milionu

Právo, laz

Dnešním dnem startuje prodej Suzuki Swift ve verzi Sport. Zařadí se mezi nejlevnější v rámci segmentu. Přichází ovšem s podstatným zpožděním. Čekali jsme jej už před rokem.

Foto: Suzuki 3x

Zájemci o malé sportovní Suzuki zase mají z čeho vybírat

Článek

Okolo malého sportovního „sviště” bylo na autosalonu ve Frankfurtu nebývale živo. Jenže to bylo už na podzim roku 2017. Příchod novinky nabral zpoždění, a tak ji lze v tuzemsku pořídit až nyní. Oproti původním předpokladům o rok později.

Základní cena vrcholné varianty aktuálního Swiftu činí 479 900 korun. Ceník je velmi jednoduchý, protože připlatit si nelze za nic. Z druhého pohledu lze také říci, že auto koupíte jen v plné výbavě. Ta zahrnuje například sedmnáctipalcová kola, infotainment s dotykovou obrazovkou, automatickou klimatizaci či šest reproduktorů.

Zezadu Suzuki Swift Sport zaujme většími koncovkami výfuku

Nadšenou atmosférickou šestnáctistovku vystřídal turbomotor. Čtrnáctistovka BoosterJet má výkon 103 kW a 230 Nm maximálního točivého momentu. Srovnání s předchůdcem je tedy následující: o 3 kW větší výkon, o 70 Nm vyšší točivý moment a o 90 kilogramů nižší hmotnost.

Díky doufejme tradičně přesné šestistupňové převodovce a hmotnosti pouhých 970 kilogramů by však měla být jízda s novým sportovním vozem opravdu zábava. Další novinka v segmentu, Ford Fiesta ST, stojí 522 tisíc korun, takže onu dostupnost Swift nadále drží.

Uvnitř verzi Sport odlišují červené doplňky

Foto: Suzuki ČR

Suzuki Swift Sport

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám