Hlavní obsah

I terénní pick-up může vypadat jako závoďák

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gazoo Racing je tovární specialista Toyoty na sportovní a závodní automobily. Třeba připravuje model Hilux pro terénní vytrvalostní závody, jako je Rallye Dakar. Anebo tento speciál stejného vozu.

Foto: Toyota 4X

Toyota Hilux GR Sport

Článek

Je škoda, že to, co vám teď představujeme, je auto pro jihoamerický trh. Tam bude nabídnuto 420 kusů Toyoty Hilux GR Sport, která na sobě nese typické prvky Gazoo Sport. Jaké to jsou? Třeba sportovní vzhled, který si nespletete – karoserie v bílé, černé nebo červené barvě s doplňkovými polepy v typických tvarech. Pak tu jsou černá maska chladiče, nášlapy, červené lemy u mlhovek nebo velký oblouk za střechou.

Foto: Toyota

Takhle vypadá skvěle i pracovní pickup

V interiéru najdeme na opěrkách hlavy vyšitá loga GR a štítek s pořadovým číslem před řadicí pákou. A pak krásně umístěnou červenou linku na přístrojovce.

Foto: Toyota

Jednoduchá červená linka a tak pěkně to oživí

Foto: Toyota

Každé auto bude mít svůj pořadový štítek

Zajímavé je, že zatímco jiné značky by se spokojily s polepy a efektem, v Toyotě (respektive Gazoo Racing) připravili set i pro techniku. Vpředu tak jsou jiné tlumiče a tvrdší pružiny. Jen škoda, že motor a převodovka zůstaly stejné – čtyřválec o objemu 2,8 litru má výkon 130 kW a točivý moment 450 N.m. Výkon je přenášen přes šestistupňovou automatickou převodovku na všechna kola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám