Hlavní obsah

Designér první Octavie a Fabie bude šéfovat vzhledu u koncernu Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luc Donckerwolke, který pracoval na prvních generacích Škody Octavia a Fabia, se stává šéfdesignérem koncernu Hyundai Motor Group. V Jižní Koreji však působí už od roku 2015.

Foto: Profimedia.cz

Luc Donckerwolke

Článek

Světoznámý belgický designér Luc Donckerwolke proslul zejména svou prací pro koncern Volkswagen, ke kterému nastoupil v roce 1992. Mezi léty 1994 a 1996 pracoval pro mladoboleslavskou Škodovku, kde jeho perem vznikly dvě české ikony - Fabia a Octavia první generace.

Pak se přes Audi, kde stál za inovativním modelem A2, dostal k Lamborghini a k práci na Murciélagu a Gallardu. V roce 2005 přešel k Seatu a navrhl Ibizu předchozí generace, pak se v roce 2012 stal šéfdesignérem Bentley.

V červnu  2015 přešel ke značce Hyundai a nyní byl jmenován šéfdesignérem celého koncernu Hyundai Motor Group. To znamená, že bude dohlížet na design vozů značek Hyundai, Kia a Genesis na globální úrovni. Nahrazuje Petera Schreyera, který tento post zastával od roku 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám