Hlavní obsah

Neprůstřelné sportovní kupé je raritou v pancéřování

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většinou se pancéřují auta, která mají dost prostoru na všechny ty výztuhy a výplně. Jsou to především velké limuzíny, terénní vozy a dodávky. Ale sportovní kupé, to je rarita.

Foto: Trasco Bremen 3x

Pancéřovaný Aston Martin DB11

Článek

A přesto německá firma Trasco se sídlem v Brémách zařadila do svého portfolia i luxusní GT Aston Martin DB11. Společnost, zabývající se bezpečnostními úpravami pro soukromé i státní zákazníky, tak ukázala, že s moderními materiály už jde dnes všechno.

Trasco totiž má ve svém programu nový systém A-Kip (Anti-Kidnapping), jenž má ochránit posádku, cennosti i automobil. Posádka je chráněná před střelnými zbraněmi, přepadením a případnými únosy (jako to bývá typické pro jihoamerické státy, kde se únosy lidí z vozidel na křižovatkách rozmohly tak, že třeba brazilská policie ani nedoporučuje na některých světelných křižovatkách zastavovat), zcizením cenností z interiéru nebo ukradením vozu.

Foto: Trasco Bremen

Zvenčí vypadá pancéřovaný vůz úplně normálně

Foto: Trasco Bremen

Jen tlustá okna po otevření dveří ukazují na zajímavý model

Celá konstrukce je jednoduchá, lehká (zde přidává pouhých 150 kilogramů) a je použitelná prakticky na jakýkoli automobil. To dokazuje DB11. Auto je přitom ochráněno před ručními palnými zbraněmi, jako jsou pistole s náboji .357 Magnum nebo .44 Magnum.

U vozu s vidlicovým dvanáctiválcem o výkonu 447 kW pak je navýšení hmotnosti prakticky neznatelné, a stejně tak to není poznat ani zvenčí, pokud se neotevřou dveře. Cenu přestavby firma nezveřejnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám