Hlavní obsah

Koenigsegg chystá konec světa na březen 2019

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ďábelský Koenigsegg Agera končí. Jeho nástupce přijede už v březnu příštího roku. Podle neoficiálních informací se bude jmenovat apokalypticky: Ragnarok.

Foto: Koenigsegg

Koenigsegg Agera Final Edition

Článek

Ragnarok je v severské mytologii něco jako apokalypsa. Je to poslední souboj a zánik bohů, konec světa. Koenigsegg ale věří, že právě tohle jméno vystihne vůz, který nabídne. Podle všeho by to mělo být opravdu auto, které bude mnohým připadat jako boží nadělení. Vždyť podle informací by mělo mít 1074 kW (1440 koní), které zase nabere ve speciálním hybridním motoru. Hmotnost vozu by se však měla pohybovat někde kolem 1200 kg!

Foto: Koenigsegg

Koenigsegg Agera Final Edition

Sám Christian von Koenigsegg už dříve řekl, že pod kapotou bude ještě vylepšený motor z Agery RS, který nabízí 1014 kW (1360 koní). Takže výše uvedené hodnoty by klidně mohly být pravdivé.

Kdy se dozvíme podrobnosti? Pravděpodobně až v březnu příštího roku. To má mít Koenigsegg Ragnarok premiéru na autosalonu v Ženevě, ale asi zatím jako koncept, protože právě tady má mít teprve premiéru Agera RS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám