Hlavní obsah

Lidové BMW X4. Renault ukázal Arkanu, SUV pro ruský a asijský trh

Novinky, maž

Na moskevském autosalonu Renault ukázal nový model Arkana. Jde o pseudokupé ve stylu BMW X4 nebo X6, kterým chce francouzská automobilka zaujmout ruský trh a později také asijské země. S Evropou se v tuto chvíli nepočítá.

Foto: Renault 3x

Renault Arkana (2018)

Článek

Nový model, který se prezentuje na právě zahájeném moskevském autosalonu, je podle automobilky pouze konceptem. Když se na fotografie podíváte důkladněji, uvidíte, že až na vnější zpětná zrcátka jde o hotový model. Jasné je to i z přední masky, která je navržená v duchu ostatních SUV modelů francouzské automobilky.

K samotnému modelu toho automobilka mnoho neřekla; víme, že bude mít pohon všech kol, světla jsou plně diodová a kola mají průměr až devatenáct palců. K motorizacím nebo rozměrům se zatím Renault nevyjádřil.

Foto: Renault

Renault Arkana (2018)

Arkana, jejíž název vzniknul z latinského slova arcanum (tajemství), ale nevypadá vůbec ošklivě - elegantní tvary evokují dojem kupé a design vkusně zapadá mezi další modely Renaultu. Nový model se bude vyrábět v Rusku, upravená asijská verze pak pravděpodobně v Číně.

Renault je většinovým akcionářem ruského výrobce automobilů AvtoVAZ (značka Lada). Loni měl na ruském trhu Renault tržní podíl 8,5 procenta, Lada bezmála 20 (!) procent.

Foto: Renault

Renault Arkana (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám