Hlavní obsah

Škoda vyrobila miliónté SUV. Karoq s vypínáním válců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již milión SUV značky Škoda bylo vyrobeno a dodáno zákazníkům. Jubilejním kouskem se stal tmavě zelený karoq s benzínovým motorem, který si objednal španělský pár jako svou první škodovku.

Foto: Škoda Auto 2x

Miliónté SUV Škodovky bylo předáno zákazníkům ve Španělsku. (Zleva Fidel Jiménez de Parga, ředitel španělské divize Škody, Carmela Garbajosová, Eike Schröder a Manuel Conde, majitel autosalonu)

Článek

Jubilejní karoq byl vyroben začátkem srpna, k zákazníkům se ovšem dostal až nyní. Od začátku výroby SUV značky Škoda se vyrobilo zhruba 90 tisíc karoqů; na onom miliónu má největší podíl model Yeti s 684 500 kusy. Počítá se do něj i model Kamiq, určený pro Čínu; zatím ho vzniklo 12 tisíc kousků. [celá zpráva]

Eike Schröder (Němec žijící ve Španělsku) a Carmela Garbajosová si objednali karoq s motorem 1,5 TSI ACT, tedy s technologií vypínání dvou válců ze čtyř. Ta má za cíl spořit palivo, když jedete zvolna.

Foto: Škoda Auto

Výroba milióntého SUV Škodovky

Tento konkrétní karoq byl vyroben v závodě v Kvasinách, ovšem Škoda vyrábí svá auta kromě České republiky také v Německu, Indii, Rusku a Číně. Letos chce ročně vyrobit okolo 1,2 miliónu vozů.

Reklama

Výběr článků

Načítám