Hlavní obsah

Nový speciální Rolls-Royce je poctou prvnímu stříbrnému duchu

Novinky, fra

Na začátku dvacátého století se objevil Rolls-Royce 40/50 Silver Ghost. Bylo to zjevení i v tehdejším automobilovém světě. Vůz totiž dokázal ujet přes 23 000 km bez jediné vážné poruchy. Jako poctu teď vydá značka pětatřicetikusovou sérii modelu Silver Ghost.

Pocta prvnímu modelu Rolls-Royce Silver GhostVideo: Rolls-Royce

 
Článek

A tenhle „stříbrný duch“ dostojí svému jménu. Bude opravdu stříbrný. Tedy alespoň zčásti. Tak například slavná soška Spirit of Ectasy bude ze stříbra. Nebo lak, který se nanáší ručně a trvá to osm hodin, má v sobě částečky pravého stříbra. U ní se pak objeví měděný punc AX201, což je registrační číslo toho vůbec prvního vozu Silver Ghost.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Silver Ghost

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Silver Ghost

Dalšími novinkami jsou černě podbarvená maska chladiče, vyrytý nápis na kolech „Silver Ghost — Since 1907“ apod. V interiéru je luxusní obložení dřevem a kůží, která je typu Forrest Green, což nejvíc odpovídá původním potahům. Samozřejmě nesmí chybět plaketa s pořadovým číslem vozu nebo speciální akustické sklo, které ještě více odhluční okolí.

Samozřejmé je, že firma nezveřejňuje ceny svých vozidel. Ty jsou stejně jen pro ty, kteří peníze počítat nemusí a nečekají, že by auto stálo málo. Naopak. A tak je nezajímá, kolik to vlastně je.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Silver Ghost

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Silver Ghost

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám