Hlavní obsah

Omlazené Audi TT je venku, najděte pět rozdílů

Novinky, maž

Od první upoutávky na omlazené Audi TT uplynulo jen pár hodin, a německá automobilka už do světa vypustila veškeré informace i fotografie. Proti minulé verzi z nabídky vypadl naftový dvoulitr.

Foto: Audi

Audi TT po faceliftu (nahoře) a před omlazením

Článek

Je to Audi, takže radikální změny na vnějším designu nečekejte. Ostatně nebyly ani potřeba, protože už třetí, čtyři roky stará generace vypadá velmi nadčasově. Designéři tak jenom decentně uhladili kontury, změnili masku a upravili otvory pro přívod vzduchu k motoru. Přední světlomety nově spoléhají výhradně na diody.

Audi omladilo rovnou obě karosářské verze, tedy kupé i roadster. Vnější rozměry tohoto 4,19 metru dlouhého kupé a roadsteru (obě verze jsou stejně dlouhé) zůstaly zachovány. Stejně tak velikost kol, ta nejmenší mají sedmnáct, největší dvacet palců.

Foto: Audi

Audi TT (facelift, 2018)

Foto: Audi

Audi TT

Nově už bez turbodieselu

V nabídce motorizací jsou zatím dvě verze dvoulitrového čtyřválce, obě nové a přepracované. Proti minulosti vypadl dieselový motor 2,0 TDI, který se k tomuto autu tak jako tak nehodil. Základem je verze 2,0 TFSI o výkonu 145 kW neboli 197 koní a maximálním točivém momentu 320 N.m při 1500 otáčkách.

Silnější provedení nabídne 225 kW a tedy 306 k a 370 newtonmetrů, dostupných od 1600 otáček.

Foto: Audi

Audi TT (facelift, 2018)

Foto: Audi

Audi TT (facelift, 2018)

U obou verzí si lze zvolit šestistupňovou manuální převodovku, na výběr je pak i sedmistupňový S Tronic. Všechny verze kromě slabšího roadsteru mají nejvyšší rychlost omezenou při tradičních 250 km/h.

Výkon u slabší verze se přenáší na přední kola, v případě výkonnější verze lze zvolit pohon všech čtyř kol. Totéž platí jak pro kupé, tak pro roadster. Výkonnější dvoulitr s označením 45 TFSI zvládne sprint na 100 km/h za 5,9 sekundy, slabší provedení umí tu samou disciplínu za 6,6 sekundy.

Cena verze 40 TFSI začíná na 900 tisících korunách, silnější verze je o 450 tisíc dražší.

Foto: Audi

Audi TT (facelift, 2018)

Foto: Audi

Audi TT (facelift, 2018)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám