Hlavní obsah

Polovina českých řidičů měla za posledních pět let defekt pneumatiky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý druhý český řidič měl za posledních pět let u automobilu defekt pneumatiky, vyplývá z mezinárodního průzkumu společnosti Nokian Tyres. Necelých devět procent dotazovaných mělo dokonce za toto období tři a více problémů s pneumatikami.

Foto: David Ryneš, Novinky

Počet defektů pneumatik v posledních 5 letech

Článek

Podle průzkumu ze sedmi evropských zemí jsou na tom nejlépe Němci a nejhůře Bulhaři, kde za posledních pět let nemělo defekt jen 28 procent dotázaných. Češi na tom jsou s výsledkem 49 procent stejně jako Poláci, Francouzi (50 %) nebo Italové.

Celých 42,5 procent českých řidičů mělo za posledních pět let defekt pneumatiky, 7,5 procent mělo 3–5 defektů a jedno procento řidičů mělo za pět let více než šest problémů s propíchnutými pneumatikami.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Defekt pneumatiky

Defektům pneumatik je těžké předejít, dobré je vyhnout se obecně rozbitým silnicím a místům stavebních prací, kde ostrý štěrk může proniknout až do ocelových pásů. Problém také bývá v momentě, kdy máte špatný tlak pneumatik, zejména pokud jsou podhuštěné a bočnice se tak ohýbají.

Pokud dojde k proražení pneumatiky, je nutné na prvním bezpečném místě zastavit a použít buď lepicí sadu, nebo rezervní pneumatiku.

Anketa

Měli jste v posledních pěti letech defekt pneumatiky u automobilu?
Ne
50 %
Jeden
0 %
Více než dva
50 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 2 čtenáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám