Hlavní obsah

Kia svolává vozy Stinger kvůli odlupující se barvě

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavá svolávací akce potkala majitele vozů Kia Stinger s barvou karoserie Sunset Yellow. Ukázalo se totiž, že tato barva byla špatná a celá šarže může působit zákazníkům problémy.

Foto: Petr Horník, Právo

Kia Stinger 2.0 T-GDI

Článek

Na problém upozornila divize z Austrálie, která zjistila problémy u více než padesáti zákazníků, kteří si pořídili jinak perfektní model Kia Stinger ve žluté barvě.

A tak se na problém podívali v centrále zblízka a zjistili, že všechny celosvětově prodané sedany, které byly nalakovány touto barvou, mohou mít stejné problémy. Jde o celou špatnou šarži, která má problém s olejem v samotném laku. Ten může za mnohem menší trvanlivost, než jakou má barva mít. Ve výsledku lak po nárazu i malého kamínku popraská a může se odlupovat.

Jak se k tomu postavila Kia? Musíme říci, že její chování by mohla závidět jakákoli další značka. Svolané automobily opraví a ponese doživotní záruku na kvalitu laku včetně případných refundací pro jeho další údržbu. Jedno auto tak může vyjít značku až na 163 000 korun.

I v České republice se prodává Kia Stinger. Za rok 2017 si ji objednalo 13 zákazníků. Kolik z nich mělo žlutý lak, to zatím nevíme. Minimálně jedno auto tu ale je. To, které jsme měli na test. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám