Hlavní obsah

Na oslavy Harley-Davidson přijelo do Prahy 110 tisíc návštěvníků

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To číslo je ohromující - 110 354. Přesně tolik návštěvníků zavítalo během čtyř dnů oslav na pražské Výstaviště. Legendární americká motocyklová značka si Česko vybrala pro své celosvětové slavnosti 115 let od svého založení.

Záznam: Prahou projíždí 4000 motocyklů Harley-Davidson Video: Novinky

 
Článek

Do Prahy dorazili motorkáři z celkem 77 zemí světa. Kromě Čechů jich přijelo nejvíce z Německa, Itálie, Francie nebo Velké Británie. Bohaté zastoupení podle organizátorů měly státy východní Evropy, především Rusko, Bělorusko, Ukrajina a Polsko.

Nejstarším účastníkem byl 83letý Ital, který přijel na svém Harley-Davidson Road King po vlastní ose z Říma. Nejvzdálenější účastník přijel až z Fidži. Účastník z Číny po vlastní ose ujel 14 tisíc kilometrů.

V Praze se koná sraz příznivců značky Harley-DavidsonVideo: Novinky

Celkem na oslavy 115. výročí založení značky Harley-Davidson dorazilo 67 500 strojů a přesně 110 354 návštěvníků. Prahou v rámci spanilé jízdy během soboty projely čtyři tisíce motocyklů.

Do Prahy rovněž přijeli Karen a Bill Davidsonovi, pravnoučata jednoho ze zakladatelů značky. „Jsem nesmírně ráda, že Harley-Davidson slaví své 115. výročí právě v Praze. Je to moje již třetí návštěva a musím přiznat, že jsem si Prahu doslova zamilovala,“ uvedla Karen Davidson.

Na oslavy dohlížely dvě stovky policistů, akce se obešla bez problémů. Oslavy se podle mluvčí policejního prezidia Evy Kropáčové obešly bez větších nehod či jiných problémů. Také pražská Zdravotnická záchranná služba nezaznamenala podle mluvčí Jany Poštové vážnější potíže.

V nejrušnější den oslav - v sobotu, kdy se konala jízda tisícovek motorkářů Prahou - sice museli záchranáři ošetřit přes 60 lidí, ale všechny potíže byly jen lehčího charakteru. V ostatní dny oslav bylo ošetřených podstatně méně. Všechna poranění byla spíše lehčí, nejčastěji šlo o popáleniny od výfuků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám