Hlavní obsah

Nissan GT-R a Italdesign slaví padesátiny unikátním konceptem

Novinky, maž

Nissan a designérské studio Italdesign společně nikdy nespolupracovaly, tedy až doteď. V rámci oslav 50 let modelu GT-R (i studia Italdesign) se poprvé ukáže výsledek jejich spolupráce. Bude to reálné auto a naživo se představí už příští měsíc.

BEZ KOMENTÁŘE: Nissan GT-R 50Video: Nissan

 
Článek

„Chtěli jsme vytvořit GT-R bez jakýchkoliv omezení,” uvedl šéf globálního designu Nissanu Alfonso Albaisa. Základem je poslední verze Nissanu GT-R, ovšem patřičně upravená. Snížila se kupříkladu výška, zadní okno je nové a nově tvarovaná jsou i zadní světla, která připomínají současná Ferrari.

Šedá GTR-50 má kontrastní detaily ve „zlaté” barvě (třeba zpětná zrcátka, která jsou i podstatně menší), vzadu je pak nepřehlédnutelný obří difuzor a podobně obrovský karbonový spoiler.

Foto: Nissan

Nissan GT-R50

Foto: Nissan

Nissan GT-R (2016)

Pod kapotou je 3,8litrový šestiválec s interním kódem VR38DETT, po úpravě Nismo naladěný na výkon 720 koní a 780 N.m točivého momentu. Automobil jezdí na 21palcových kolech, vpředu s pneumatikami Michelin Pilot Super Sport o rozměru 255/35 R21, vzadu pak 285/30 R21.

Automobil oslavující 50 let obou společností je plně funkční, už příští měsíc se ukáže na starém kontinentu. Kdy a kde to bude, výrobci zatím neoznámili.

Foto: Nissan

Nissan GT-R50

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám