Hlavní obsah

Bentley zazářilo na Pikes Peak, vznikne limitovaná edice Bentaygy

Novinky, fra

Závod na Pikes Peak je asi ten nejslavnější závod do vrchu, jaký se na světě jede. Vedle hlavního vítěze zbyl nějaký ten rekord i na pár dalších vyvolených. Jedním z nich bylo Bentley Bentayga, které se drtivě stalo nejrychlejším SUV tohoto kopce.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga při dojezdu na Pikes Peak

Článek

V pondělí jsme vám představili naprostého vítěze závodu Pikes Peak. By jím Volkswagen I.D. R Pikes Peak. Ten dokázal strhnout rekord jak pro elektromobil, tak i ten absolutní, což čekal asi málokdo. [celá zpráva]

Jenže je tu ještě Bentley Bentayga, které řídil Rhys Millen. Vidlicový dvanáctiválec do W pod kapotou jasně poukazoval na to, že tohle auto chce zaútočit na čtyři roky starý rekord, kdy Paul Dallenbach vyjel s Range Roverem Sport na vrchol v čase 12 minut a 35.6 sekund.

Sytě žlutozelené auto se postavilo na start a vyrazilo nahoru tak rychle, že na konci pokořilo tenhle čas o téměř dvě minuty. V cíli bylo za deset minut a 49.9 sekundy. To znamená, že tohle gigantické monstrum prolétlo celou trať v průměrné rychlosti 107 km/h.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga - vlevo speciál na závod, vpravo jeden kus ze speciální edice pro zákazíky

Foto: Bentley

Interiér nové edice

Auto přitom nemělo žádné větší sportovní úpravy. Byl zde povinný hasicí systém, zadní sedačky kvůli němu byly odstraněny a přední byly sportovní s pětibodovými pásy. Jinak auto mělo prakticky všechno, co standardní vůz. Jelo na dvaadvacetipalcových kolech, které je možné koupit, mělo výfuk Akrapovič (opět součást doplňkových výbav) a sportovnější pneumatiky Pirelli.

Bentley se rozhodlo, že na počest tohoto závodu vyrobí speciální edici deseti kusů Pikes Peak Bentayga, který bude mít velmi podobnou výbavu, jen bude podle přání zákazníka v této ostře zelenožluté barvě nebo v temně černé zvané Deep Beluga. Uvnitř budou speciální stopky, obšití kůží a alcantarou. Vše připraví divize Mulliner, tedy ta, která hýčká zákazníky tím, že na jejich přání upraví jakékoli Bentley.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám