Hlavní obsah

Kamión zachránil hondu před vážnou nehodou. Její řidič se nedíval do zrcátka

Pozorný řidič kamiónu se stačil vyhnout Hondě Accord, která vyjela z odstavného pruhu a jejíž řidič se nepodíval do zrcátka. Ke srážce nedošlo i díky slabému provozu - řidič tahače měl kam uhnout.

Foto: Profimedia.cz

Řidič tahače se stačil vyhnout nepozorné hondě. (Ilustrační foto.)

Článek

Pokud si ještě pamatujete na doby, kdy jste dělali autoškolu, možná si vzpomenete na vštěpování mantry o důsledném sledování zrcátek. Řidič červené Hondy Accord ve videu na tohle patrně zapomněl a vyjel jen desítky metrů před rozjetý kamión.

Stalo se to předminulý týden na dálnici nedaleko Hagerstownu v americkém Marylandu, ovšem video bylo zveřejněno až v tomto týdnu. V šesté vteřině vidíme tmavočervené auto, jak vyjíždí z odstavného pruhu.

Ovšem činí tak jen několik desítek metrů před kamiónem jedoucím rychlostí okolo 70 mph, tedy zhruba 112 km/h. Ten nemá šanci na takovou vzdálenost zabrzdit, ale díky relativně slabému provozu má kam uhnout.

Kuriózní je, že accord i za znění klaksonu kamiónu zůstává na čáře, neuhýbá zpátky do odstavného pruhu a zrychluje. Pozornému řidiči kamiónu ale vděčí za celistvost svého auta, ne-li své vlastní.

Reklama

Výběr článků

Načítám