Hlavní obsah

Jaguar má po tuningu blíž k závoďáku

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značku Arden asi zná většina lidí, kteří se zajímají o tuning. Arden je tu už od roku 1972 a většinu času se zaměřuje na Jaguary a Land Rovery. A tenhle Jaguar XE je důkazem toho, že německá firma z Krefeldu prostě umí.

Foto: Arden

Jaguar XE S od firmy Arden

Článek

Jaguar XE je příjemný sedan, který se umí ve verzi S pořádně rozvášnit. Jenže speciální sportovní divize SVR dokáže tohle auto pořádně naladit a je to opravdu báječný kus.

Kdo si ale nechce nebo nemůže koupit právě SVR, ten půjde k tuningové firmě, jako je Arden. A tam si objedná třeba úpravy, jako je tahle. Z původních 380 koní ve vidlicovém šestiválci si nechá zvýšit výkon o dalších 83 koní. Stejně tak může očekávat zvýšení točivého momentu z 450 na 583 N.m

Foto: Arden

Jaguar XE S od firmy Arden

Oba údaje by se tedy měly promítnout do dynamických vlastností vozu. Třeba 250 km/h v maximálce a 4,9 s ve zrychlení na stovku.

Samozřejmě že pozadu nezůstane ani karoserie. Nový přední nárazník s velkými vstupy vzduchu a aerodynamickými prvky umožní lepší chlazení, ale jen s tím předpokladem, že ten teplý vzduch vypustí někam ven. V tomhle případě je to velkými výstupy na kapotě. Boční prahy i zadní difuzor pak zlepšují aerodynamiku, zadní křídlo zvyšuje přítlak na zadní kola. Ta mají nové ráfky o průměru dvacet palců.

Komu se tahle úprava líbí, bude si muset ještě na oficiální verzi počkat. Tohle je zatím jen taková příprava, takže není ani stanovena cena. Ale zanedlouho by měla být a pravděpodobně bude ve výsledku nižší než cena přímo od SVR, i když výkonově se už auto velmi blíží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám