Hlavní obsah

Alfa Romeo, Fiat ani Jeep letos nebudou vystavovat na pařížském autosalonu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned tři značky koncernu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) nebudou vystavovat na letošním pařížském autosalonu. Jde o Alfu Romeo, Fiat a Jeep, zjistil francouzský časopis Auto Plus. Značky Maserati a Ferrari, které spadají pod skupinu Fiat, se výstavy zúčastní.

Foto: LL, Novinky

Článek

Kromě tří zmíněných italských značek letos nepřijede ani Volkswagen. Z velkých automobilek nebudou letos v Paříži k vidění Opel, Ford, Volvo, Nissan (včetně Infiniti), Mazda, Mitsubishi a Subaru.

Letošní pařížský autosalon je pro veřejnost otevřen od čtvrtka 4. října a končí v neděli čtrnáctého.

Škoda Auto se autosalonu Mondial de l'Auto zúčastní - podle našich informací letos do Paříže přiveze Kodiaq RS a studii – buď budoucího modelu Rapid, nebo velkoprostorového vozidla.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes EQ na autosalonu v Paříži

Světové premiéry se dnes dělají jinak

Uvádění nových automobilů prošlo za posledních zhruba pět let obrovskou změnou. Zatímco dříve se nové modely veřejnosti představovaly zahalené na významném autosalonu, dnes už je týdny či dokonce měsíce dopředu známá podoba prakticky všech nových aut.

Platí, že 95 procent nových modelů už je k vidění v médiích, na stránkách automobilek a na sociálních sítích ještě před zahájením nějakého prestižního autosalonu.

Automobilky navíc rády pořádají separátní akce pro novináře a významné zákazníky, které jsou zcela v jejich režii a mají jen prostor a čas omezený jejich finančním rozpočtem. To u autosalonů, kde se najednou představují desítky nových modelů, neplatí ani omylem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám