Hlavní obsah

V Česku je první novodobý Ford GT, po celém světě jich bude jezdit jen tisíc

Novinky, maž

Po dvou letech se do Česka dostal první novodobý Ford GT. Celkem u nás budou dvě GT, po celém světě se pak prodá pouhých tisíc kusů. Cena jednoho vozu je přibližně 11 miliónů korun.

Foto: Ford ČR

První novodobý Ford GT, který dorazil do Česka.

Článek

Novodobá reinkarnace původního Fordu GT se ukázala už před více než dvěma roky. Zájemci se museli zavázat, že své auto 24 měsíců neprodají. I tak se objevily inzeráty nabízející jejich prodej. [celá zpráva]

„Získat nový Ford GT nebylo vůbec jednoduché,“ uvedl Radomír Kopecký mladší, majitel prvního kusu dovezeného do Česka.

„Museli jsme vyplnit obsáhlý dotazník, v němž jsme popisovali svůj vztah k modrému oválu a také uváděli všechny fordy, které vlastníme, a to dokonce včetně identifikačních čísel VIN. Určitě nám pomohlo, že jsme již řadu let fanoušky a sběrateli vozů této značky. Máme tu například několik zajímavých historických mustangů včetně varianty Shelby,” dodal Kopecký, který ve Valašském Meziříčí v rodinném autosalonu již léta prodává fordy.

Foto: Ford

Ford GT ’67 Heritage Edition

Foto: Ford

Ford GT (2016)

Přijde na 11 miliónů korun

O pohon supersportovního kupé, které svým vzhledem odkazuje na původní dvě generace gétéček, se stará dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 3,5 litru s výkonem 600 koní (441 kW).

Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky. V kombinovaném režimu GT každých sto kilometrů spotřebuje 16,8 litru benzínu.

Foto: Ford

Ford GT ’67 Heritage Edition

Ford GT přijde na necelých 11 miliónů korun. Automobilka jej vyprodala za jediný měsíc, o auto mělo zájem 6500 zákazníků, štěstí mělo jenom 500 z nich.

Ford později zvýšil celkový počet na rovných tisíc kusů, i tak ale bude Ford GT ceněným autem, které na silnicích nebude vidět každý den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám