Hlavní obsah

Tesla Model 3 dostane dva motory, má být rychlejší než BMW M3

Novinky, fra

Tesla představí zanedlouho novou verzi Modelu 3. Půjde o dvoumotorovou variantu, která bude mít jeden motor vepředu a jeden vzadu a jeho síla bude taková, že má zahanbit většinu sporťáků.

Foto: Tesla

Tesla Model 3 Performance

Článek

Elon Musk neustále řeší problémy s výrobou Modelu 3. Jeho sliby o mohutné výrobě se už několikrát ztenčily, a tak vybral jiný cíl. Oznámil novou verzi, která dostane jeden elektromotor navíc. O tom jsme vás už jednou informovali. [celá zpráva]

Jenže teď Elon Musk odhalil podrobnosti. Tedy spíš se chlubil, že tohle auto, které dostane do vínku jméno Performace, zostudí všechny velkosériové sporťáky, jak je vystavíte vedle sebe – od BMW M3 až po Renault Mégane R.S.

Tohle auto by totiž díky dvojici motorů mělo mít zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy, což je o 0,4 sekundy lepší čas než u BMW M3. Jasně, v maximální rychlosti by mohlo BMW s vypnutým omezovačem zase Teslu namazat na chleba, protože ty elektromotory zvládnou nejvíc 250 km/h.

Foto: Tesla

Tesla Model 3 Performance

Foto: Tesla

Tesla Model 3

Pokud se ptáte, jaký bude dojezd téhle verze Performace, tak prý 500 km. Pokud ji ale postavíte na okruh a pořádně jí zatopíte pod kotlem, bude to samozřejmě výrazně méně. Ostatně nedávno jeden novinář vyzkoušel totéž s Teslou Model S a ujel na okruhu pouhých deset kol, a navíc při tom totálně odrovnal brzdové destičky. Ale to je jiný příběh.

Každopádně tohle radostné závodění s Teslou Model 3 Performance nebude jen tak. Nejde ani tak o to, že Tesla sotva stíhá vyrábět normální verze, natož pak ty speciální. Povídá se, že Tesla Model 3 Performance bude asi o 200 000 Kč dražší než BMW M3. A to je dost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám