Hlavní obsah

Vůz Pagani Huayra lze koupit na leasing, vyšší splátky nemá žádné jiné auto světa

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leasing je v dnešní době běžným způsobem pořízení dražších movitých věcí, třeba automobilu. V případě jednoho z nejdražších nových vozidel, jaká si můžete koupit, jde o velmi neobvyklou formu. Americká společnost Putnam Leasing v případě Pagani nabízí celosvětově nejdražší měsíční splátku.

Foto: Pagani

Pagani Huayra Roadster

Článek

Měsíční splátky činí 25 339 dolarů, což znamená dle aktuálního kurzu bezmála 542 tisíc korun. Tuto částku, za kterou si lze pořídit slušně vybavený automobil nižší střední třídy, budou zájemci platit 60 měsíců. Celkem tak na splátkách zaplatí 32 535 000 korun. K tomu je třeba připočíst 700 000 dolarů (14 960 000 korun) coby prvotní splátku.

Pokud všechny částky sečteme, dostaneme se téměř na sumu 47 500 000 korun. Kolik přeplatíte, nelze říci, protože Pagani ceny u svých modelů sděluje pouze na vyžádání.

Italský výrobce supersportovních vozidel, založený v roce 1992 Horaciem Paganim, celému světu nabídne pouhou stovku Huayr v provedení roadster. Předpokládáme, že výše uváděná leasingová společnost má v nabídce jediný kus - pro nedočkavé zájemce tak jde o možnost, jak si jej okamžitě pořídit. Jinak musíte čekat na svůj vyrobený kus měsíce či roky.

Pagani Huayra Roadster pohání dvanáctiválec Mercedes-AMG o objemu šest litrů s dvojicí turbodmychadel. Výkon je 569 kW (774 koní) a točivý moment vrcholí na hodnotě 1000 Nm. Více najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám