Hlavní obsah

Nissan v Evropě přestane nabízet diesely. Nahradí je elektřinou

Nové evropské generace osobních vozů značky Nissan nedostanou naftové motory. Podle tiskové mluvčí společnosti bude diesel nahrazován elektřinou. Automobilka kvůli klesající poptávce po naftových autech i propouštěla, například ve Velké Británii.

Foto: LL

Osobní auta Nissanu si za pár let s dieselem už nekoupíte. (Ilustrační foto)

Článek

Japonská automobilka Nissan přestane prodávat dieselová osobní auta postupně - podle toho, jak budou končit životní cykly jednotlivých modelů. Jejich nástupci pak diesel pod kapotu už nedostanou.

Uvádí to agentura Reuters s odkazem na mluvčí Nissanu. „Spolu s ostatními výrobci a organizacemi v autoprůmyslu vidíme progresivní pokles dieselu, ale v blízkém období nepředpokládáme náhlý konec,” cituje agentura mluvčí.

Nafta uvolní místo elektřině

Místo dieselů mají v nabídce zaujmout elektromobily. „V Evropě, kam byl prodej dieselových aut koncentrován, nám snahy o elektrifikaci umožní postupně diesely v osobních autech přestat nabízet, vždy s generační obměnou modelů,” dodává mluvčí.

Carlos Ghosn, generální ředitel aliance Renault-Nissan, už v roce 2015 hovořil o tom, že diesely v osobních autech mají vrchol za sebou. V britské továrně Nissanu již byly snižovány stavy zaměstnanců, protože po naftových osobních autech klesá poptávka.

Reklama

Výběr článků

Načítám