Hlavní obsah

Porsche vytvořilo první 911 Turbo z lega v poměru 1:1

Novinky, fra

Sestavit si z lega Porsche není žádná novinka. Staré klasické Porsche 911 lze mít v několika variantách. Ale velcí kluci potřebují velké hračky. A tak vzniklo Porsche z opravdu velkých kostek.

Foto: Porsche

Porsche 911 Turbo skutečné a z obřího Lega

Článek

Je to vlastně velmi vtipné. Někomu se líbilo Porsche 911, tak vzal lego a z kostek ho postavil zmenšené. A někomu se zase líbilo zmenšené Porsche 911 a tak vzal kostky, několikanásobně je zvětšil a postavil si model z obřího lega, ale v poměru 1:1 k originálu.

Až do devatenáctého dubna bude v Porsche Muzeu k vidění tenhle velký model, který se následně přesune do Stuttgartu na tenisové Grand Prix, aby tam bavil návštěvníky od 21. do 29. dubna.

Foto: Porsche

Porsche 911 Turbo ve zmenšené a zase zvětšené velikosti

Foto: Porsche

Tohle auto budou lidé obdivovat víc, než originál

Porsche má s Lego Group dlouhodobě dobré vztahy, dánská firma už udělala snad všechny generace modelu 911 a třeba 911 GT3 RS ve speciální edici bylo z 2704 kusů a zahrnovalo originální sedadla či volant. Návod na sestavení pak měl 600 stran.

Škoda že Porsche nevydalo bližší informaci, jak auto postavili. Patrně vytvořili kostičky ze sklolaminátu a pak je dali dohromady. Mimochodem s prvním 911 Turbo, které vidíte na obrázku, jsme se před lety mohli svézt. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám