Hlavní obsah

Jedno z mála ženevských překvapení je venku, Kia Ceed SW nabídne 600 litrů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Že Kia v Ženevě ukáže nový Ceed v obou karosářských provedeních, bylo jasné už před měsícem. Tajemstvím byl vzhled praktičtější verze a velikost zavazadlového prostoru. Nyní je jasné, že verze nazvaná Sportswagon nabídne rovných 600 litrů.

Foto: Kia

Kia Ceed Sportswagon (2018)

Článek

Proti výchozímu hatchbacku se z hledisek designu liší kombi jen málo - přední část je totožná, jiný je prolis pátých dveří, zadní odrazky a výdechy. Trochu jiný je i tvar světel, byť základní linie jsou totožné. Proti hatchbacku nabízí kombi 600 litrů v zavazadlovém prostoru, což je na dostřel rekordmanovi nižší třídy Octavii Combi, která nabízí jen o 10 l více. Základní hatchbacková Kia Ceed (nově už bez apostrofu) má kufr velký 395 litrů.

Nabídka motorizací pro obě karosářské verze zahrnuje přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 88 kW (120 k). Novým agregátem je pak čtrnáctistovka T-GDI naladěná na 103 kW (140 k). Z nabídky nevypadla atmosféricky plněná čtrnáctistovka (74 kW/100 k), zájemci o dieselové motory budou mít na výběr dvě šestnáctistovky – 85 kW (115 k) a 100 kW (136 k).

Foto: Kia

Kia Ceed Sportswagon (2018)

Foto: Kia

Kia Ceed Sportswagon (2018)

V prodeji od května

Vůbec poprvé se pro model od značky Kia bude nabízet autonomní řízení Level 2 – adaptivní tempomat a udržování v jízdních pruzích, což evropská konkurence v této třídě rovněž nabízí.

Na výběr bude 12 barev karoserie. Nejmenší kola budou mít průměr 15 palců, největší dostupná 17 palců. Kia zatím neprozradila, zda vznikne i sportovní derivát à la Hyundai i30 N. Prodej bude zahájen v květnu.

Sourozenec Hyundaie i30, se kterým sdílí techniku, stojí v aktuální generaci v Česku bez dvacetikoruny 300 tisíc korun, kombi o 45 tisíc více. V nabídce je i praktičtější verze kombi. Standardem bude sedmiletá záruka.

BEZ KOMENTÁŘE: Kia Ceed se představila na ženevském autosalonuVideo: Marek Bednář, Novinky

Foto: Kia

Kia Ceed (2018)

Foto: Kia

Kia Ceed (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám