Hlavní obsah

Kýč, nebo stylové auto? Bulharská firma upravila Mitsubishi Lancer Ralliart

Novinky, fra

Mitsubishi není asi ten nejčastější terč tuningových firem a jen málokdo by si dokázal představit, že by do něj investoval ještě jednou tolik, kolik stálo. A přesto se takoví najdou. Jen se podívejte.

Foto: Vilner

Mitsubishi Lancer Ralliart upravený od Vilnera

Článek

V bulharské Sofii je firma Vilner, která upravuje auta. Většinou tak, že jim změní interiéry – obšití sedadel, přístrojovky, vykrouží na soustruhu některá tlačítka z oceli, odlije speciální spony apod. Jenže tentokrát do auta sáhla trochu víc. Pod ruku dostala totiž velmi zajímavé auto – Mitsubishi Lancer Ralliart, které si chtěl majitel přestavět na „Allroads Ronin“.

Foto: Vilner

Mitsubishi Lancer Ralliart od Vilner

Začneme zvenčí. Přední i zadní část kryje černý vinylový polep. Vzadu má navíc i 3D název Ronin. Kola jsou sice sériová, ale dostala nový rudý nástřik. Je zřejmé, že auto má zvýšený podvozek, a to o 20 mm. Také nasadili hrubší pneumatiky, které opravdu dodávají vozu ten allroad charakter.

V přední části pak zaujmou dvě tykadla diodových světel nebo výdechy z motorového prostoru na kapotě. Opět sytě rudé. Zajímavá je pak střecha, která má na sobě japonský vzor draka.

Ve srovnání s interiérem…

Jenže to není nic ve srovnání s interiérem. Tohle vám vyrazí dech. Ten samý vzor je i na střešním potahu. Obložení přístrojové desky a dveří pak vytahuje na světlo pořádné pravé dřevo a také polepy, které vypadají jako speciální vrstvený materiál, ze kterého bývaly kovány japonské meče. Ve dveřích a na dalších místech pak je navíc vidět látka, která evokuje dojem kořenového dřeva a na sedadlech je pak velur ve tvaru skládaného samurajského brnění. A pak je tu samozřejmě hromada kůže, speciálních spon (třeba na řadicí páce) a pokračuje to k takovému detailu, jako je odlévaný knoflík startování.

Foto: Vilner

Mitsubishi Lancer Ralliart od Vilner

Foto: Vilner

Mitsubishi Lancer Ralliart od Vilner

To, co není vidět, je instalace 35 kilogramů tlumící hmoty do karoserie, která snižuje hluk v kabině 2,5krát. Možná vám připadá, že to je příliš kilogramů navíc, ale uvědomte si, že pohonnou jednotkou tohoto vozu je dvoulitr s výkonem 241 koní. A ten už to utáhne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám