Hlavní obsah

Peugeot 308 má osmistupňovou převodovku pro tři nové motory

Novinky, maž

Peugeot rozšiřuje nabídku motorů, které půjdou spojit s novou osmistupňovou převodovkou EAT 8. Od dubna letošního roku to je dieselová verze BlueHDi 130 k a vrcholný benzínový motor o výkonu 225 koní. O měsíc později půjde osm stupňů spárovat s motorem PureTech 130.

Foto: Peugeot

Peugeot 308

Článek

Automatickou osmistupňovou převodovku nazvanou EAT8 vyvinul koncern PSA společně s japonskou firmou Aisin. Dosud byla tato převodovka, nahrazující původní šestistupňovou skříň, dostupná pouze do modelu 308 GT BlueHDi (180 k), nově ji dostávají další tři motorizace.

Peugeot udává, že nová převodovka, přicházející mimo jiné kvůli plnění nové emisní normy Euro 6.2, má spotřebu nižší zhruba o sedm procent. Kromě úspory dvou kilogramů nabízí nová převodovka režim plachtění, kdy při vhodných podmínkách sama vyřadí na neutrál. Děje se tak v rychlostech 25 až 130 km/h, a to výhradně při aktivaci režimu Eco.

Pro hatchback i kombi

Osm stupňů nově můžete mít pro benzínovou dvanáctistovku (96 kW / 130 k) nebo pro stejně výkonný turbodiesel. Osm stupňů bude k dispozici nově i pro čtyřválcovou  benzínovou šestnáctistovku, nabízející 225 k výkon (165 kW).

Nabízená kombinace osmistupňové automatické převodovky a tří nových motorů platí pro obě karosářské verze, tedy hatchback i kombi. Ceník zatím není kompletní, v případě dvanáctistovky o výkonu 130 koní se proti stále prodávané šestistupňové automatické převodovce připlácí za novou osmistupňovou 10 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám