Hlavní obsah

Mercedes začal odhalovat novou třídu A, kompletně ji ukáže příští pátek

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K odhalení čtvrté generace kompaktního MPV s logem třícípé hvězdy dojde už příští pátek 2. února. Automobilka zatím nezveřejnila podrobnosti, na světě je ale první upoutávková fotografie. A z ní lze pár detailů vyčíst.

Foto: Mercedes-Benz

První upoutávka na novou třídu A od Mercedesu

Článek

Mercedes novou třídu A odtajní už začátkem února v Amsterodamu, na světovou výstavní premiéru si fanoušci značky budou muset počkat do března na ženevský autosalon. Proti třetí generaci by nová měla narůst, o kolik zatím německá automobilka neuvedla.

Patrné by mělo být celkové zjednodušení tvarů vnějšího designu. Maska chladiče nebude tak komplikovaná, její střed zdobí nepřehlédnutelné logo, světlomety využívají diod a výrazného otočeného L.

A jestli vám připomíná větší a dražší CLS, nejste úplně vedle. Byť třída A bude primárně samozřejmě hatchback, vzniknout by později měla i verze sedan. Tu ostatně naznačuje dubnový koncept z Šanghaje. [celá zpráva]

Kromě základních verzí by měl vzniknout i sportovní derivát s pohonem všech kol a výkonem přes 350 koní.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám