Hlavní obsah

Rodinné BMW řady 2 prošlo jemnými retušemi, prodávat se bude od března

Novinky, maž

BMW omladilo řadu 2, tedy rodinné MPV s pohonem předních, nebo všech kol. Nabízí se jako obvykle ve verzi Active a prostornější Gran. Změn není mnoho, omlazení se dotklo pouze detailů.

Foto: BMW

BMW 2 Active Tourer a 2 Gran Tourer (vpravo)

Článek

Jiný je přední i zadní nárazník, trochu se zvětšila maska chladiče, jinak tvarované jsou přední mlhovky. Vzadu si pak povšimněte mohutnějších koncovek výfuku se zvětšeným průměrem 90 mm. Všechny čtyřválce mají nově dvojitou koncovku výfuku.

Jako obvykle se bude nabízet i designový sportovní paket, přinášející o trochu ostřejší rysy, zejména u předních partií. Přibyly dva odstíny laku, nový je i design kol v průměrech 17, 18 a 19 palců.

Foto: BMW

BMW 2 Gran Tourer (facelift, 2018)

Foto: BMW

BMW 2 Active Tourer (facelift, 2018)

Nabídka motorizací se nemění. BMW udává, že došlo k upravení časování ventilů nebo přeplňování – to vše pro snížení spotřeby, respektive emisí. Všechny vznětové motory budou nově vybaveny selektivní katalytickou redukcí (SCR) pro snížení emisí oxidů dusíku; v autě tak přibyl zásobník na roztok močoviny.

Největším trhem je Německo

Uvnitř je nové čalounění sedadel a multimediální systém. Ten pro zobrazení využívá 6,5 nebo 8,8palcový dotykový displej. Nabídka pro přehrávání hudby, navigaci či telefonování tak nabízí stejné možnosti jako BMW, která na trh vstoupila v loňském roce.

Foto: BMW

BMW 2 Active Tourer

Omlazená verze se začne prodávat v březnu. Předpokládáme, že výrobce nebude dělat cenové korekce a základní částka tak bude začínat na 672 tisících. Mezi největší trhy pro popisovaný model patří Německo, Čína a Velká Británie.

Foto: BMW

BMW 2 Active Tourer

Foto: LL, Novinky

BMW 225xe Active Tourer

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám